Del Senegal a Mataró

a Persones Extraordinàries/Vida

En Cheik és un alumne de l’Escola Pia Santa Anna que ha arribat aquest 2019 d’un poble anomenat Tambacounda

En Cheik vivia al Senegal, a un poble anomenat Tambacounda. I aquest 2019 ha arribat aquí amb un dels seus germans i la seva mare.

Allà vivia amb els seus germans 1 de gran, 2 petits i els seus pares. En aquests moments un dels seus germans petits viu allà amb el seu avi. El seu pare es diu Mamadou i la seva mare Sira. A casa parlen el Wòlof i el francès, però majoritàriament el primer

Ell ha explicat que l’escola era molt diferent, simplement tenien una pissarra de guix i la netejaven amb aigua i un drap. També ha explicat que els professors pegaven als alumnes que no sabien les respostes, li pegaven sovint. Per aquest simple motiu no li agradava l’escola i va decidir anar a treballar de mecànic.

Ha dit molt convençut que prefereix l’escola d’aquí. Durant la setmana va dos dies a la classe amb tots nosaltres i els altres dies va amb en Víctor a aprendre l’idioma juntament amb altres nens que acaben d’arribar a Catalunya.

Allà, al seu poble jugava a futbol amb els seus amics. Té moltes ganes de veure als seus amics però fins d’aquí un bon temps no podrà anar a Tambacounda.