Eleccions USA 2020

38 views

Joe Biden ha guanyat les eleccions de la presidència dels Estats Units 2020. El demòcrata s’ha enfrontat a Donald Trump, l’actual president dels Estats Units, i ha estat un duel empatat fins als últims instants en els quals Biden ha arrasat en diversos estats molt importants, acabant imposant-se per 290 a 214 vots electorals. 

Biden està acompanyat per una dona que ha fet història al convertir-se en la primera vicepresidenta de la Història dels Estats Units: Kamala Harris. La nova vicepresidenta va ser senadora i fiscal i fins i tot va presentar-se a les eleccions per ser presidenta i accedir a la Casa Blanca però les seves inconsistències en qüestions jurídiques i policials van malmetre la seva carrera cap a la presidència.

El republicà Donald Trump no ha admès encara la seva derrota i portarà al partit demòcrata als tribunals, encara que hagi d’arribar fins al Tribunal Suprem. Trump acusa Biden de frau electoral i reclama als estats en els quals ha guanyat Biden que repeteixin les eleccions o facin un recompte dels vots.

Biden s’incorporarà a la Casa Blanca al mes de Gener, fins aleshores, Trump segueix ocupant la butaca de president. 

Com funciona el país més potent avui en dia?

Com hem pogut veure en els últims dies, el demòcrata Joe Biden s’ha emportat la presidència dels Estats Units i durant els pròxims 4 anys estarà vivint a la Casa Blanca.

Però com ha funcionat tot aquest procés electoral en referència als estats i la seva població?

Com podem veure, pel que fa a la quantitat de terreny, la cosa està bastant igualada, però la diferència en relació de vots actualment és abismal, 76 vots de diferència entre Joe Biden i Donald Trump. Aquesta diferència prové del fet que els estats més importants en referència a vots i població se’ls ha emportat el partit demòcrata. 

Les zones o estats més determinants han sigut Califòrnia, la part del Nord-Est, i Florida per part de Trump; aquestes zones eren les que estaven destinades a marcar les diferències, i no han fallat.

Conseqüències que guanyi les eleccions Joe Biden

El fet que Joe Biden hagi guanyat les eleccions a Nord Amèrica ha suposat un gran canvi a tot el món, ja que aquest continent és la primera potència mundial i influeix molt a tot el món, sobretot ara que estem enmig d’una pandèmia i hi ha normes de seguretat per la covid.

Aquest seria un dels grans canvis del nou govern, ja que Biden va dir que seria més estricte amb la normativa de seguretat, per exemple aportant 25.000 milions de dòlars per la investigació del virus, per trobar la vacuna i fer proves PCR gratuïtes junt amb l’ús obligatori de la mascareta, tot això ajudarà a reduir molts contagis de covid a Nord Amèrica i ajudarà a mantenir una millor salut de la població.

També influeix molt l’economia, ja que una de les característiques que més agradava als votants de Donald Trump és que sabia mantenir molt bé l’economia i Biden no podrà fer-ho tan bé a causa de les restriccions que posa per la covid. Tot això influencia també en l’àmbit dels esports o entreteniment (com el rodatge de pel·lícules, programes de televisió…).

Un senador republicano pidió que Joe Biden tenga acceso a los reportes  diarios de seguridad nacional - Infobae

Fet per: V.C, P.D, G.L i O.dR.

close

El més recent

Qui ajuda avui en dia?

Humanity Wings l’associació que vol canviar la situació actual Humanity Wings, és un projecte que va