Eleccions als Estats Units

/
63 views

Trump o Biden? Què pensen els alumnes de l’escola Pia Santa Anna dels dos candidats a la presidència?

Les eleccions als Estats Units són molt diferents que aquí a Espanya: s’escull un president cada 4 anys. El Senat, renova cada dos anys un terç dels seus cent membres, cada un dels quals té un mandat de sis anys.

A la Cambra de Representants, es votarà la totalitat dels seus 435 membres, que representen a altres tants districtes repartits pels 50 estats del país i que tenen un mandat de dos anys. El guanyador final de les eleccions presidencials és aquell candidat que obté més de la meitat del total de vots electorals, de manera que en aquesta ocasió ha d’assolir un mínim de 270 vots. 

Els dos candidats principals són en Donald Trump i en Joe Biden, tot i que entre els primers candidats també hi havia el cantant Kanye West, però no va arribar a quedar finalista.

Hem entrevistat a en Danny, què és d’origen americà i votant d’aquestes eleccions. Ell pensa que cap dels dos finalistes per la presidència dels Estats Units és correcte, però si ell hagués d’escollir-ne a un, seria en Biden, ja que en Donald Trump no té un pla pel canvi climàtic (aquest octubre no s’han tornat a congelar els pols, i pot arribar a ser molt perillós) i tampoc accepta l’adopció d’infants pel grup LGBTI+. 

A continuació, preguntem a uns companys, primer de batxillerat i després de l’ESO, què en pensen sobre els resultats de les eleccions:

Alumnes de batxillerat

Què en penseu que en Biden hagi guanyat les eleccions?

A els dos els sembla bé que en Biden hagi guanyat, encara que pensen que Biden no és la millor opció, ja que cap dels dos tenen una mentalitat molt innovadora, però si el millor candidat. Creuen que Trump ha creat molt de conflicte en aquests 4 anys de presidència i es necessitava un canvi.

Alumnes de l’ESO

Què us sembla que el raper Kanye West s’hagi presentat per la candidatura? I com veieu a Kim Kardashian com a primera dama?

Als dos els sembla malament, ja que creuen que Kanye West no està preparat ni capacitat per dirigir un país com els Estats Units i ha tingut una campanya molt dolenta. I a Kim Kardashian com a primera dama no hagués sigut molt correcte perquè no sabria quina feina hauria de fer.

close

El més recent