Les malalties mentals

32 views

Què són les malalties mentals?

La malaltia mental, també anomenada “trastorn de salut mental”, es refereix a una àmplia gamma d’afeccions de la salut mental, és a dir, trastorns que afecten l’estat d’ànim, el pensament i el comportament. Són exemples de malaltia mental la depressió, els trastorns d’ansietat, els trastorns de l’alimentació i els comportaments addictius.

És una de les malalties que pot contraure una persona durant la seva vida. La salut mental té a veure amb:

  • Com ens sentim amb nosaltres mateixos
  • Com ens sentim amb els altres
  • De quina forma responem a les demandes de la vida

Quan has de consultar a un metge o especialista?

Si tens algun dels símptomes com la tristesa, cansament, desconnexió de la realitat o pensaments suïcides, consulta el teu proveïdor d’atenció primària o un professional de salut mental. La major part de les malalties mentals no milloren per si soles i, sense tractament, poden empitjorar amb el temps i ocasionar problemes greus. 

Entrevistes:

Les malalties mentals són, com tots sabem, un tema molt delicat. Com creus que la societat podria donar-los més suport? per què?

Tots els entrevistats van coincidir en aquesta resposta remarcant que sí que se’ls dóna atenció, però no la suficient, i més després d’un confinament tan llarg i dur per algunes persones. Contestant al perquè, ens diuen que com a societat estan poc valorades i molta gent té una idea equivocada d’elles.

Aquests tipus de condicions, afecten qualsevol. Com creus que afecta els nens més petits? Creus que tenen menys atenció que adolescents o adults?

Creuen unànimement que al ser petits, no se’ls presta prou atenció i no es valora el patiment que comporta. Poden ser més greus, ja que no saben del tot com se senten i pocs cops se’ls ha explicat prèviament. S’haurien de fer xerrades adaptades per a infants.

Quina creus que és la malaltia que més et condiciona en el dia a dia, ja sigui per problemes propis o aliens?

Han coincidit en la malaltia de l’esquizofrènia, pensen que deu ser molt dur tot i que es pugui controlar/regular. També que hi ha molt poca informació.

CURIOSIDADES DE LA MENTE HUMANA I – PSICÓLOGA GIJÓN
close

El més recent