La segona onada de la pandèmia a l’Escola Pia Santa Anna

90 views

Com afecten les mesures de la covid-19 a l’alumnat

Els efectes de la segona onada de la pandèmia no s’han fet esperar. Un mes i mig després de començar el curs l’autoritat sanitària ha hagut d’augmentar les mesures aplicades fins a les hores.

El passat 30 d’octubre, el govern de la Generalitat va publicar un seguit de noves restriccions, entre les quals figura la reducció d’hores lectives presencials als centres educatius per l’alumnat dels ensenyaments postobligatoris. Aquesta nova normativa, afegida a les normes de higiene de mans, màscara i distància, afecten de forma directe als estudiants de batxillerat i del cicle de grau superior d’esports.

“Començar un batxillerat en aquestes circumstàncies és complicat, ja no només en el canvi d’etapa, també s’hi sumen les mesures dictades per l’escola. Portar la mascareta totes les hores és estressant, però es suporta bé”

“El que més ens preocupa són les hores presencials que s’han reduït i el temari que haurem d’estudiar per el nostre compte, en el cas d’un possible confinament, se’ns farà més difícil seguir el ritme.” 

Així ens ho relaten en Carles Martí i l’Oriol Alemany, alumnes de primer de batxillerat.

“El pitjor és haver de portar la mascareta quan estem fent esport físic, és molt estressant. Tinc una sensació d’ofec intensa, i em costa agafar aire, però a mesura que passa el temps ens anem acostumant. En fer molts esports de contacte, les distàncies són difícils de mantenir, i per això és inevitable haver-la de portar gran part del temps.”

“El que més ens preocupa és l’erasmus, ja que està en dubte si finalment es farà.”       

Ens ho explica en Xavi, l’Oriol i l’Adrià, alumnes del cicle de grau superior d’esports.

“A l’escola estem intentant fer el possible per seguir bé el protocol. Ningú ho porta bé, ni nosaltres el professorat, ni els alumnes, i som molt conscients que pels alumnes és una situació molt feixuga, però hem de ser constants per evitar els mínims contagis. Nosaltres com a professionals, la nostra feina és molt pròxima, el fet de no veure’ns les cares, de no veure en aquell moment les expressions de la boca, és molt important. 

“El que ens preocupava és que els alumnes no de caiguessin, ara que estan en una edat on el contacte, és molt important, socialitzar, estar amb els amics… s’ha intentat lluitar molt per això, i al primer confinament es va perdonar molta feina i exàmens. Veiem que els alumnes esteu més relaxats i molts encara estan amb el chip del primer confinament.”

close

El més recent