Com has passat el confinament perimetral aquestes festes?

32 views

La covid-19 ha deixat un gran impacte en els adolescents, hi ha hagut certes restriccions que han limitat a la població de Catalunya desplaçar-se, fet que ha causat que els habitants no puguin reunir-se amb familiars o coneguts fora de la seva ciutat natal.

Amb la imposició del confinament municipal, es va trencar l’ambient que es produeix durant aquesta època: és el primer any que passem les vacances de Nadal distants dels nostres familiars. No només trobem a faltar l’absència dels qui ja no hi són, sinó que també enyorem la resta de familiars amb els quals no hem pogut estar durant aquesta festivitat.

I ara bé, com han passat aquestes festes els adolescents de l’institut Pia Santa Anna?

L’Ilgam i la Martina, estudiants de 3r de l’ESO, ens han explicat com han passat aquestes festes amb la nova normalitat: La Martina ha celebrat el nadal amb el seu grup bombolla, els seus pares i la seva germana. En el seu cas no hi ha hagut cap diferencia respecte els altres anys, en canvi l’Ilgam si que ha notat bastanta diferència; ha trobat en falta els seus tiets i cosins. La Martina va quedar un parell de cops amb els amics, al contrari que I’Ilgam.

La Maria, alumna de 4t d’ESO, ens comenta que aquestes festes les ha passat amb el seu grup bombolla; la seva mare el seu padrastre i la seva germana. Sí que hi ha hagut diferència respecte els altres anys, ja que no va poder gaudir les festes amb els seus avis i tampoc amb els seus tiets i cosins. Aquest canvi li ha afectat, ja que te família a les afores de Catalunya i aquest any ja els ha vist pocs cops com per no veure’ls tampoc en aquesta època de l’any. No s’ha reunit amb els amic per responsabilitat pròpia, a diferencia de l’altre alumna de 4t d’ESO que també hem entrevistat, la Berta, que sí s’ha reunit amb els seus amics tot i que sempre ha anat amb les mateixes persones. La Berta ha passat el nadal amb els seus pares, el seu germà i la seva àvia. Els altres anys es reuneix amb més familiars però aquest aquest any no han tingut contacte.

Finalment, entrevistem en Marc, un professor substitut a l’escola que ens diu que el Nadal el va passar a l’hospital, ja que la seva filla es va posar malalta, però que el dia de sant esteve el va passar amb la seva dona, la seva filla i els seus dos pares. Ens explica que ja són grup bombolla, ja que es veuen sovint. 

No ha trobat a faltar als seus familiars, ja que no li agraden les reunions amb molta gent, però que tot i així se li fa estrany, ja que preferiria que tot anés bé, i que es pogués fer si es volgués. Només ha vist uns amics que viuen al mateix carrer, però apart d’això cap altre contacte.

Aquests són alguns exemples de diferents casos: la majoria de gent ho ha  respectat, s’ha mantingut amb el seu grup bombolla i ha seguit la normativa.

Però ara bé, el Nadal següent el passarem igual o ja estarà la situació resolta? Haurem d’esperar per saber-ho.

close

El més recent