Adolescents i xarxes socials

/
48 views

Un dels problemes més comuns que hi ha en l’àmbit social és la dependència que tenen els adolescents de mirar el mòbil constantment i esperar els missatges i les notificacions amb ànsia, i fins i tot angoixa. També en molts casos tendeixen a no aprofitar el temps, malgastant-lo distrets mirant les pantalles o no gaudint de moments especials per voler-lo gravar o compartir per les seves xarxes socials.

Des del nostre punt de vista, la majoria de xarxes socials distorsionen la realitat, en aquestes, hi ha una gran quantitat d’influencers que pengen publicacions diàries sobre la seva bellesa, la vida, la parella, els amics, els diners, etc.

Molts d’ells només ensenyen la part bona de les coses, com poden ser els luxes que tenen gràcies els diners guanyats a les xarxes. Això provoca que molts adolescents intentin seguir els seus passos i endinsar-se en aquest món.

Els joves intenten guanyar seguidors i tenir “likes” per arribar a ser com els influencers, és en aquest moment on poden venir els problemes, ja que si aquest noi/a està molt pendent d’aconseguir èxits, en cas que no ho faci, pot tenir problemes, com per exemple una gran inseguretat (sigui física o psicològica), i inclús depressió i ansietat. Quant més temps passes a instagram, tik tok, etc. Més et compares als altres, menyspreant el teu físic, o volent semblar aquella persona, veient només una imatge que realment és falsa. 

També pot ser que desenvolupin aquestes inseguretats pel simple fet de només veure o seguir a aquests referents i, sense voler assemblar-s’hi, desenvolupar també en diferents problemes emocionals.

close

El més recent

Terror a Itàlia

Diumenge passat, un accident de telefèric al nord d’Itàlia va matar 14 persones i va deixar