Youtubers cap Andorra. Una decisió ètica?

22 views

En els últims anys hem anat veient com alguns influencers, en aquest cas anomenats youtubers, han anat cap al principat d’Andorra per pagar a l’agència tributària menys impostos. Això ha provocat una revolta social en la qual els mitjans de comunicació han tingut un paper molt rellevant. Diferents celebritats s’han posicionat a favor i en contra en aquest debat. A través de les xarxes socials hem pogut veure diferents crítiques als influencers que han abandonat la ciutat on vivien i on pagaven impostos. Sobretot, la gent ho critica pel fet de no ajudar al país i a l’economia espanyola.

Tot i que també hi ha gent que ho defensa, la majoria de la població està en contra d’aquest fet, i els càrrecs importants d’Hisenda estan investigant aquests youtubers pels recents moviments. 

Entre les celebritats més famoses que s’han mudat a Andorra podem trobar:

  • Rubius 
  • Willyrex
  • Vegetta777
  • TheGrefg
  • Lolito

És ètic marxar a Andorra per pagar menys Impostos?

Tot i que hi ha moltes raons per les quals els youtubers emigren cap al petit país, la raó principal és econòmica. Això planteja un interrogant: és ètic fer-ho?

Aquesta qüestió pot tindre moltes respostes, per això hem sortit als passadissos del centre a preguntar als estudiants de 4t que n’opinen:

Joaquim

Pensa que més que per raons econòmiques, els youtubers han anat a Andorra per altres raons; raons de gustos i també per tenir més contingut per gravar vídeos i penjar a la seva plataforma de treball.

Pep

En Pep pensa que és ètic si ho mirem des del punt de vista dels youtubers però des del punt de vista seu, ens explica que si ell ha viscut tota la vida a Espanya i el país li ha ofert diferents serveis ho hauria d’agrair. En Pep diu que s’hauria de fer una llei que obligui a pagar una part dels Impostos a Espanya fins que portis uns quants anys vivint a Andorra.

close

El més recent