L’abans i el després de la pandèmia

21 views

Com hem anat sobrevivint

Fa un any que estem vivint aquesta situació que ens ha descol·locat a tots, i per aquest motiu hem preguntat a diverses persones com els ha canviat la vida des del principi de la pandèmia. A causa d’això, hem volgut preguntar les coses positives extretes d’aquesta situació i les coses que més els ha marcat negativament.

Albert Climent  (Alumne de 4t d’ESO de l’Escola Pia Santa Anna Mataró)

“Abans de la pandèmia tenia la llibertat de fer esport i quedar quan i amb qui volia; amb un número indefinit de persones i podent gaudir de diversos llocs de la comarca o entorn. 

El que és positiu són les noves amistats que he fet, m’he adonat que són gent increïble. Tot i estar en estat d’alarma, he pogut fer activitats i, a vegades,  moure’m per les poblacions veïnes amb els amics. La part negativa és que he hagut de deixar el futbol, per evitar contagiar-me; he de portar mascareta i no puc sortir amb gaires amics a la vegada, anar a discoteques, bars…”

Quim Martí (coordinador de l’ESO de l’Escola Pia Santa Anna Mataró)

“La llibertat de fer el que vulguis quan vulguis ha sigut un canvi molt negatiu en la meva vida. Activitats que jo abans feia habitualment que m’agradaven molt no les he pogut fer durant aquest any, com esquiar, anar al cine, teatres… En les escoles també s’han hagut de restringir moltes coses. Les sortides han hagut de ser anul·lades i això ha afectat molt tant com als alumnes com als professors. Per Nadal he pogut veure a la família, ja que viuen tots el mateix poble, però hem hagut de fer diversos dies de dinars i sopars, ja que teníem por de reunir-nos tots junts. 

Pensant positiu, me he adonat que al no poder fer activitats habituals, hem buscat altres alternatives per fer que tenim properes i mai no ens n’havíem adonat. S’han valorat molt més aquelles petites coses que abans no veiem importants”

Lucia Mas de Xaxas (Alumne de 2n d’ESO de l’Escola Pia Santa Anna Mataró)


“No he pogut veure als meus familiars, ja que no ens podem reunir amb grups de persones d’altres llocs. Tampoc he pogut anar de vacances aquest estiu i m’agrada viatjar. Per culpa del coronavirus no he pogut gaudir al màxim l’esport que estic fent. Hem d’estar amb la mascareta tot el dia i això em molesta molt perquè no puc respirar bé. El principal aspecte negatiu és que no podem sortir amb tanta llibertat i fer el que vulguem quan ho desitgem. A causa del coronavirus s’han de fer classes virtuals en les quals costa molt més concentrar-se i aprendre.

Positivament, m’he adonat de les persones importants, perquè encara que no les pugui veure hem mantingut el contacte i segueixo parlant amb elles.

Conclusió

El que la gent més troba a faltar és la llibertat de poder fer les activitats que els agraden, ja que la pandèmia els ho impedeix. No podem fer massa activitats a l’aire lliure que abans podíem, ja que hi ha un risc elevat de contagi. 

Tot i això, a poc a poc ens hem anat adaptant a la nova normalitat, fins i tot hem pogut treure algunes coses bones de tot això. La majoria de gent s’ha adonat de les persones que són realment importants per a elles, ja que són amb qui han mantingut el contacte durant aquests temps difícils de pandèmia. 

Els joves no han pogut gaudir de les nits de festa amb els seus amics perquè no era possible realitzar-ne cap.

Els adults han après a fer les seves activitats laborals a casa, tampoc han pogut quedar amb els amics o anar enlloc amb ells.

Els avis, durant el confinament, no van poder realitzar les seves passejades matineres, provocant certa mancança d’activitat física en el seu cos.

Però el que de veritat tothom espera és que això acabi ben aviat.

close

El més recent

El terror del futbol

Què ha passat? Recentment, s’ha publicat una notícia molt important relacionada amb el futbol: s’ha creat