El terror del futbol

La superlliga

Què ha passat?

Recentment, s’ha publicat una notícia molt important relacionada amb el futbol: s’ha creat una nova lliga per a substituir la Champions. Aquesta idea va ser proposada per Florentino Pérez, president del Real Madrid. Aquesta lliga estava formada per 12 equips fundadors: el Barça, el Madrid, l’Atlètic de Madrid, la Juventus, el Milan, l’Inter de Milan, el Tottenham, l’Arsenal, el Manchester City, el Manchester United, el Liverpool i el Chelsea.

Aquest tema ha causat molta polèmica entre els aficionats i els mitjans de comunicació, ja que cadascú té una opinió diferent. El que ha passat és que el president del Real Madrid, Florentino Pérez, va crear un nou torneig entre els millors equips d’Europa. Aquest torneig estava organitzat pels 12 equips fundadors esmentats amb anterioritat. Volen crear aquest nou torneig perquè afirmen que el futbol està morint, ja que els clubs no tenen diners i s’estan arruïnant. El que es pretenia amb la Superlliga Europea era que tots els ingressos anessin dirigits als clubs fundadors. Com aquesta competició es va fer sense avisar a la Unió d’Associacions Europees de Fútbol (UEFA), el president Aleksander Čeferin va reaccionar molt furiós pels successos esmentats i va prendre mesures dràstiques: els jugadors que participessin en aquesta Superlliga no podrien jugar amb les seves seleccions, és a dir, es quedarien sense Mundial i sense Eurocopa. Tampoc podrien jugar els tornejos organitzats per la UEFA com la Champions o la Europa League i, per acabar, tampoc podrien jugar la seva lliga nacional.

Opinió de grup:

Nosaltres opinem que aquesta lliga és un gran benefici pels clubs que hi participen, ja que cobraran molts diners per aquest torneig. Pensem que el fet que els clubs ingressin més diners és bo, ja que hi haurà l’oportunitat de fitxar a nous i millors jugadors provocant que el futbol sigui molt més interessant. Tot hi això, creiem que no és just que hi hagi uns equips fundadors que sempre participin sense tenir en compte el seu paper en altres competicions, pensem que tots els clubs haurien de tenir l’oportunitat de jugar. Aleshores, això provoca que no hi estiguem tant d’acord. Un altre fet que ens tira enrere és que la UEFA ha anunciat que els jugadors que participin en aquesta Superlliga seran sancionats i no podran jugar amb les seves seleccions corresponents, llavors no podrem veure els nostres ídols jugar el Mundial. Aquesta és la nostra opinió, encara que entenem que hi hagi gent que estigui completament en contra, ja que poden pensar que el futbol cada vegada més s’està convertint en un negoci en comptes de ser un esport per gaudir-lo.

Malgrat tot, aquesta lliga es va desmuntar en menys de 48 hores, ja que les amenaces de la UEFFA van provocar que tots els equips decidissin abandonar aquest projecte. Actualment només queden tres equips Barça, Juventus i Madrid. La UEFFA durant aquests dies decidirà quines sancions imposen als equips.

Superliga europea: noticias sobre los equipos inscritos, jugadores y  renuncias | 21 de abril - AS.com

Fet per: Bruno, Sergi i Simó

close

El més recent

La velada del año

El passat dimecres 26 de Maig, es va celebrar “La Velada del año” organitzada per el

Comença l’Eurocopa

L’Eurocopa 2020, ajornada a 2021 per l’arribada de la pandèmia que va paralitzar per mesos totes