Les addiccions als dispositius electrònics

49 views

Avui en dia joves i inclús infants abusen de les noves tecnologies. Però de veritat sabem quins riscos i perjudicis hi ha darrere l’abús de les pantalles?

Hi ha estudis que demostren que a Espanya, els nens i les nenes passen 2 hores i 15 minuts de mitjana jugant amb el telèfon mòbil i 1 hora i 50 minuts jugant al carrer. Podem veure que els infants passen més temps jugant al mòbil que socialitzant-se i jugant amb amics i/o companys. Hi ha casos extrems, ja que 1 de cada 10 nens passen més de 5 hores amb el telèfon. Aquesta addicció ha provocat que molts d’ells prefereixen jugar a videojocs que menjar llaminadures. 

De vegades aquesta addicció prové dels mateixos pares o familiars, ja que el 56% de pares i mares també creuen que han de reduir el temps d’ús davant els dispositius electrònics. Dins d’aquest grup de pares, n’hi ha uns quants que admeten que algun cop els seus fills els hi han cridat l’atenció per ser ells els que estaven massa enganxats.

Una altra cosa que ajuda a desenvolupar aquesta addicció és l’edat en la qual els joves tenen el seu primer telèfon mòbil, ja que de mitjana el reben quan només tenen 9 anys. Això fa que es comencin a instal·lar videojocs i es tornin addictes.

Cada cop hi ha més pares que s’adonen dels riscos que poden comportar les noves tecnologies i estan actuant per evitar que els seus fills acabin tancats jugant a la seva habitació o sense tenir prou contacte social amb la resta de joves.

close

El més recent

Terror a Itàlia

Diumenge passat, un accident de telefèric al nord d’Itàlia va matar 14 persones i va deixar