Els primers “nonillizos” de la història

39 views

Halima Cisse, una dona de vint-i-cinc anys originària de Mali, es converteix en la primera dona a donar a llum a nou fills, via cesària, a l’hospital privat “Ain Borja” a Casablanca (Marroc). La dona va passar dues setmanes ingressada a l’hospital de Bamako, a Mali, però el president de transició, Bah Ndaw, va autoritzar el 30 de març el seu trasllat a una clínica marroquina a causa de les condicions particulars de la gestació, que en principi apuntava a set infants. Es tractava, doncs, d’un embaràs d’alt risc.

Va tenir 5 nenes i 4 nens. En aquest món és molt estrany veure néixer 9 nadons, Halima Cisse pensava que ella al principi estava embarassada de “Septillizos” però al final eren “Nonillizos”. Només estava de vint-i-cinc setmanes quan en un part aproximadament s’esperen d’estar a 40 setmanes, i això va causar que els nadons naixessin amb les extremitats molt poc habituals tenint en compte las d’una persona humana. Eren molt primes i el cap gegant. A la setmana 30 van sortir de l’incubadora els 9 nadons, van ser pesats en una bàscula i majoritàriament el pes voltava sobre 500 Grams i 1 quilo, però des del departament de salut tots els nadons estan en una salut estabilitzada.

El llibre Guinness de rècords recull com a major part múltiple en el qual els nens hagin sobreviscut el cas de la nord-americana Nadya Suleman, que el gener de 2009 va donar a llum vuit infants.

Fet per: Cristina Ramirez i Berta Camañes

close

El més recent

Terror a Itàlia

Diumenge passat, un accident de telefèric al nord d’Itàlia va matar 14 persones i va deixar