Danny Rosenberg: “El món és el país on vull viure en un futur, no hi ha cap lloc on em senti millor”

Soc en Danny Rosenberg, un professor de l’Escola Pia Santa Anna. Visc a Catalunya des de fa quinze anys, però originalment soc de Chicago, estats units. Tinc trenta-set anys i m’apassiona viatjar per tot el món i descobrir noves cultures. Em considero una persona aventurera, atrevida, curiosa i extravertida.

Una conversa amb el professor d’anglès, que va néixer a Chicago i porta quinze anys vivint a Catalunya

En Danny Rosenberg és professor de l’Escola Pia Santa Anna. Viu a Catalunya des de fa quinze anys, però originalment és de Chicago (Estats Units). Té trenta-set anys i l’apassiona viatjar per tot el món i descobrir noves cultures. Es considera una persona aventurera, atrevida, curiosa i extravertida.

  • Per què vas decidir mudar-te de país? Ho tornaries a fer?

Després de la universitat vaig estar viatjant per Europa, i Barcelona em va enamorar. En teoria només pensava que seria un any d’estada, però els plans van canviar, vaig trobar una feina i aquí estic encara. Sense cap mena de dubte repetiria la meva decisió i no me’n penedeixo per res.

  • Et va costar aprendre la llengua quan vas arribar a Catalunya?

Si, em va costar molt perquè aquí a Catalunya sou bilingües i sempre intento parlar castellà i no practico gaire el català. Gairebé tot el que he après ha sigut d’anar-ho escoltant, ja que no em vaig apuntar a cap classe fins després de deu anys vivint aquí.

  • Quin seria el teu país ideal per viure en un futur?

El món és el país on vull viure en un futur, no hi ha cap lloc on em senti millor.  Però vull destacar alguns països com Guatemala, Tailàndia, Vietnam…

  • Quin ha sigut el teu viatge preferit?

Cap dels viatges que he fet és millor que l’altre, tots són diferents, i cadascun d’ells m’ha transmès diversos sentiments. Però els llocs on tornaria sense cap dubte són Guatemala, Japó, Vietnam i el Perú.

  • T’ha afectat la covid aquest any?

En la meva vida social una mica bastant, però en els viatges no. Aquest any vaig triar llocs on no hi hagués gaire covid per tal de poder fer vida normal. Per exemple a Mèxic em va costar més fer-ho, però en els altres països hi havia menys restriccions i vaig gaudir visitant-ho tot.

  • Quines diferències hi ha entre viatjar amb covid i sense?

La diferència més gran és que trobes molta menys gent viatjant, pot ser un avantatge o desavantatge. També en alguns llocs hi ha certes restriccions per visitar i és diferent.

  • T’han canviat els teus plans de futur per la pandèmia?

Sí, segur, no sé com, però segur. La pandèmia m’ha restringit de sortir i fer diverses coses, això ha fet que senti la necessitat de sortir de Mataró, ja que em sentia molt atrapat. M’ha fet actuar i sentir diferent, i això repercuteix al meu futur.

  • Has pogut tenir relacions amoroses en pandèmia? Com ha sigut?

Les relacions amoroses han estat pràcticament igual o molt similar abans de la pandèmia. Probablement en aquest temps el que he canviat he sigut jo. Ara mateix vull relacions diferents a les d’abans, en busco amb més connexió.