/

Descobrim el món de la fotografia amb l’Anna Sosa

Firmat per Ariadna Pérez, Neus Castanyer, Martina Maretta, Núria Olóriz i Paula Fornies

El darrer dimarts 5 d’abril del 2022 l’Anna Sosa, llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull, va realitzar el taller de fotografia a la nostra escola. Un projecte produït per Junior Report.

Una de les coses que ens va ensenyar als alumnes de 4t d’ESO és l’origen de la fotografia, que des de la prehistòria s’ha utilitzat la cambra fosca, la qual s’ha anat desenvolupant. Bàsicament, consisteix en un efecte òptic que inverteix la imatge de l’exterior. També ens va explicar que la paraula fotografia prové del grec, “foto” vol dir llum i “grafia”, escriure, en conjunt, llum escrita. A partir d’aquí, vam poder entendre el funcionament de les lents en les càmeres d’avui en dia, com el mòbil.

A més, vam conèixer grans fotògrafs com Bruno Barbey, Martin Parr, Annic Leibovitz, Henri Cartier-Bresson i Steve McCurry, el fotògraf de ‘’National Geographic’’. Des del nostre punt de vista, ens va proporcionar molta informació tècnica com l’exposició de la llum i la manera en què les persones acostumem a llegir les imatges, en forma de “Z”. 

En general, la xerrada ens va semblar correcte, tot i que ens va faltar la part pràctica per dur a terme tots els conceptes donats.