Processed with VSCO with a5 preset
//

El capitalisme mata el planeta i les aules es buiden

Un nombre important d’estudiants participa en la vaga contra el canvi climàtic

Ona Antonell, Mireia Dominich i Julia Garcia

El sindicat d’estudiants va convocar una vaga climàtica estudiantil global, centrada sobretot en el capitalisme, que es va dur a terme el passat 23 de setembre. Aquesta vaga, principalment, es va realitzar amb l’objectiu de conscienciar als alumnes sobre les greus conseqüències que provoca el canvi climàtic, la qual avança acceleradament davant la completa passivitat de governs i poders econòmics. De seguir així, s’ha originat un anomenat “capitalisme verd”, una completa farsa que compta a més amb la complicitat d’organismes internacionals.

En el nostre cas, els alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’escola Pia Santa Anna (Mataró), van decidir si afegir-se o no a la vaga i, per tant, vam poder recollir dades sobre l’assistència d’aquests a les aules.

Els estudiants de l’optativa de periodisme que vam assistir a l’escola vam fer un recull de dades, passejant per cada aula i anotant i analitzant la quantitat de persones que van assistir a cada classe (com també, aquelles que no ho van fer).

Justament, quan es van anar a recollir les dades, l’alumnat de 3r d’ESO estava fent optatives i, per tant, no es van poder recollir les dades per cada classe. 

A continuació, observem el recull de tota la informació analitzada al llarg del dia:

  • 3r d’ESO: 

– A 3r d’ESO, en total van assistir 116 de 150 alumnes a l’escola.

  • 4t d’ESO:

– Malgrat tot, a 4t d’ESO es va poder fer un recull de dades més extens, ja que els alumnes no coincidien amb les optatives.

  • A la classe A, van assistir un total de 10 alumnes i van faltar 20.
  • A la classe B, van assistir un total de 5 alumnes de 28.
  • A la classe C, no va assistir ningú, per tant, van ser un total de 0 alumnes.
  • A la classe D, van assistir un total de 8 alumnes de 30.
  • A la classe E, també no va assistir ningú, per tant, un total de 0 alumnes.

Fent el recompte total, només van assistir 23 alumnes de 4t d’ESO.

En conclusió, podem afirmar que molts alumnes van estar a favor de la vaga i que d’altres, per diverses raons, no es van afegir. L’escola durà a terme una activitat relacionada amb el canvi climàtic, que constarà d’anar a la platja i recollir el máxim nombre de brossa que hi pugui haver. Així, tots posarem el nostre granet de sorra per millorar el planeta.