/

“La màscara no menteix mai”, l’exposició cultural del CCCB

Una gran exposició cultural a Barcelona, per desemmascarar una part del nostre passat i present.

La intenció és desemmascarar una part del nostre passat i present

Firmat per Maria Culebras, Adriana Bonany, Laia Gil, Nina Padrosa i Roc Fugarolas

El passat 15 de desembre de 2021 es va inaugurar “La màscara no menteix mai” al CCCB, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Aquesta exposició està oberta al públic fins al dia 1 de maig, d’11:00h a 20:00h amb el preu de 6 / 4 €. Tot i que els diumenges de 15:00h a 20:00h la visita és gratuïta, sempre que s’hagi reservat anteriorment.

Aquesta exposició tracta sobre l’evolució i els diferents usos polítics de la màscara, i exposa les polítiques que s’han imposat al llarg dels anys sobre el rostre. Màscares que reflecteixen el moment i la localitat de la societat. Posa en manifest que el nostre món no es pot concebre sense màscares, i molt menys en la pandèmia actual. Parts de l’exposició que van ser molt interessants i riques en contingut, van estar per exemple, l’evolució del ‘ku klux klan’ o les màscares químiques de la Primera Guerra Mundial. 

L’esdeveniment és dens. Conté molta informació i sense la presència d’un guia que dugui a terme l’explicació, és fàcil perdre el fil i no entendre del tot l’acte. Tot i això, són molt interessants els diversos mitjans en què s’exposen les idees.

Creiem que tot i ser una exposició llarga, té uns continguts molt atractius i recomanem anar a veure-la amb calma i ganes de descobrir més sobre el tema.