/

Les escoles de Catalunya realitzen les competències bàsiques

Firmat per Carla Solà, Clara Conesa, Alejandro Bon, Júlia Lobera, Roger Rodon i Sara Garcia

Aquests 2 i 3 de Març, els alumnes de 4t ESO de Catalunya han realitzat les competències bàsiques. El primer dia es va fer les competències de català, castellà i matemàtiques. L’endemà, es van dur a terme les de l’anglès i cientificotecnològiques. 

Des del nostre punt de vista, les competències lingüístiques van ser fàcils i es podien fer  amb el temps establert. Els textos de comprensió lectora de català, eren fàcils de realitzar, però no eren del nostre interès i l’examen es feia molt avorrit. En canvi, els textos de castellà ens van agradar més i ens van semblar més entretinguts. La competència d’anglès ens va semblar adequada pel nostre nivell, els “listenings” bastant fàcils d’entendre i  a vegades amb respostes bastant obvies.

A la competència de matemàtiques hi havia diferents problemes amb bastant dificultat i no donava temps de fer en 1 h. Els problemes eren de lògica, i difícils de realitzar. Des del nostre punt de vista, va ser la competència més dificultada de totes les 5.

Seguidament, la competència cientificotecnològica va ser la segona més difícil de les cinc després de la de matemàtiques. Creiem que estava més orientada pels alumnes que fan biologia, i no pels alumnes de física i química i els de tecnologia.

Creiem que l’opció de deixar valorar les competències ajuda per orientar-les millor i que siguin més adequades al nivell dels alumnes dels anys següents.