/

L’escola Pia Santa Anna descobreix el tresor de Mataró Audiovisual

Firmat per Irene Bellido

El passat 31 de maig, els alumnes de 4t d’ESO de l’optativa de periodisme vam visitar les instal·lacions de Mataró Audiovisual. Aquesta sortida va tenir una durada de 10:00h fins la 13:30h. L’encarregat de guiar i explicar-nos tot el relacionat amb el món de la ràdio i la televisió va ser l’Oriol Burgada, el seu director.

La sortida va ser molt interessant perquè ens va explicar com funcionaven les diferents sales i ens va conscienciar de la importància que tenen les cadenes públiques. Aquestes són les que mostren la veritat del que està passant, no com les cadenes privades. 

La població és l’encarregada de pagar les cadenes a través dels impostos. També va parlar del problema de l’audiència, ja que al ser una cadena local no tenen gaires espectadors. Una de les coses que fan per guanyar ingressos és el programa que tenen conjunt amb el mercat de plaça Cuba, que els hi dona més publicitat. Més endavant ens va ensenyar  “el tresor” de les instal·lacions. En aquest arxiu ens va mostrar un munt de videocassets, centrats en la història del Maresme. 

Per finalitzar la visita ens vam dirigir cap al plató. Allà un company de classe va llegir una notícia a través del teleprompter. Un aspecte que cal tenir en compte en el plató són les càmeres i la importància de la il·luminació.

Aquesta sortida ens ha semblat d’ajuda per aprendre més sobre el món de l’audiovisual i conscienciar-nos de la veritat de les cadenes.