Un matí entre càmeres

Maiol Roger dona la benvinguda al programa amb el coixí de l’Escola Pia Santa Anna

Firmat per Laia Gil, Maria Culebras i Nina Padrosa

El passat divendres 15 d’octubre, els alumnes de l’optativa de periodisme de l’Escola Pia Santa Anna Mataró vam assistir com a públic al programa Planta Baixa de TV3. Abans, però, ens van fer un petit recorregut per les instal·lacions de Sant Joan d’Espí. Vam poder veure 5 grans platós, com ara el de FAQS, cuines, etc. Ens van fer un tour per tots els decorats dels diferents programes actius actualment i ens van explicar diverses curiositats sobre la producció d’un d’ells. Va ser tota una experiència i de la qual ens van ensenyar moltes coses i vam poder observar el món del periodisme des de molt més a prop. 

Algunes de les coses que ens van semblar més interessants de la visita realitzada van ser els platós de TV3. Disposen de molt material cinematogràfic per tal d’aconseguir que els programes siguin el més professional possible i per intentar captar l’espectador. En especial, el plató que més ens va agradar va ser el del programa Planta Baixa, ja que és molt sorprenent que d’un espai molt petit el puguin fer semblar enorme quan és retransmès a la televisió.

La Clara Conesa, alumna de l’Escola pia Santa Anna i participant de l’optativa de periodisme, ens ha donat la seva opinió sobre la visita:

“Em va agradar molt que ens poguessin fer una petita visita pels platós. Personalment em va semblar molt divertit veure els platós i poder observar de ben a prop com s’organitzen per tal de poder tirar endavant el programa. També em va semblar curiós veure com s’acabava de gravar el programa de Cuines i poder veure com gravaven el rodatge. En general la visita a TV3 em va agradar moltíssim.”

Va haver-hi moltes coses que ens van sorprendre. Darrere d’aquest programa hi ha molts treballadors. No només en el plató sinó la gent que ha de preparar les notícies i fer el disseny per ensenyar-les a la televisió.  No ens esperàvem que els presentadors i col·laboradors estiguessin tan tranquils sent el programa en directe. La quantitat de càmeres que hi havia i l’organització que havien de seguir. 

La velocitat en què canviaven els decorats del programa tot aprofitant que a la televisió es retransmeten anuncis també ens van semblar admirable.